Omgeving

De kookloft bevindt zich op de grens van de industriezone van Weelde-Statie en het Weelde bos. Zeer makkelijk te bereiken en dus een perfecte uitvalsbasis voor de nabij gelegen dorpen. Je bent te voet ook direct in het bos.

20 m:
Weelde bos is een stuk bos dat beheerd wordt door het Gewestbos Ravels. In het Weelde bos bevinden zich een aantal knappe wandelknooppunten die een verbinding maken met het gewestbos Ravels. Ook MTB-parcours passeren in het bos.

2 km:
Weelde-Statie is een dorp aan de rijksgrens van BelgiĆ« in de gemeente Ravels. Het dorp is kort na 1900 ontstaan aan de spoorlijn Tilburg – Turnhout, mede vanwege de nabijheid van het direct ten noorden gelegen Nederlandse gehucht Baarle-Nassau Grens.

4 km:
Weelde is een dorp van de gemeente Ravels, waar je de dichtstbijzijnde bakker, slager en winkels kan vinden.

7 km:
Ravels is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente behoort tot het kieskanton en het gerechtelijke kanton Arendonk. Hoewel de gemeente vernoemd is naar de grootste deelgemeente, Ravels, staat het gemeentehuis in Weelde omdat dat centraler in de gemeente ligt. De inwoners van Ravels, de Ravelsenaars of Ravelaars, dragen de bijnaam Ravelse Pieren.

10 km:
Het Gewestbos Ravels is een ideaal gebied om de natuur te beleven. En voor ieder wat wils, er zijn ruiter- en menroutes, een MTB-parcours, toegang voor mushers (sledehonden) en geocachers. Uiteraard zijn wandelaars en fietsers er ook welkom.

3 km:
Baarle-Nassau Grens is een gehucht in de gemeente Baarle-Nassau, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

8km:
Baarle Nassau is een Nederlandse gemeente in de provincie Noord-Brabant, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg. Baarle-Nassau vormt samen met Baarle-Hertog het Kempense dorp Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt met name in de kern van Baarle flink door elkaar. Er zijn 22 exclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en acht exclaves van Baarle-Nassau in Baarle Hertog. Baarle-Nassau had twee stations, die onderdeel uitmaakten van het Bels lijntje.

Het Bels Lijntje was een spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. Tegenwoordig is het een fietspad.

11km
Turnhout afficheert zichzelf als de hoofdstad van de Kempen en als de speelkaartenstad.